fbpx

Kek Sarang Semut Bonda Khalish

2021

01.Sept.2021

Biru nya Laut, Hijau nya Padang, Enak nya Kek Bonda Khalish pasti nak lagi~ Gagal pantunku tapi Kek ni sangat Delicious! Setiap gigitan membuat anda rasa umur 6 tahun balik melari keliling rumah dan melihat keluarga mu bahagia bersama. Bole juga panggil kek ni sebagai Kek Nostalgia.

Resepi Kek Sarang Semut Bonda Khalish Hangus mengandungi Gula Pasir, Tepung, Telur, Susu, & Love dan dibakar hangus di atas dan lembut didalam membuat kek nya seperti ala Perancis Pastry Mastery.

Kek Sarang Semut atau nama alternatif nya Kek Gula Hangus adalah kek klasik Malaysia dimakan semenjak zaman…. dulu~

Kek Sarang Semut mendapat nama nya cara rupa Kek nya didalam berlubang seperti Sarang Semut tapi tanpa Semut nya. Dan nama kedua nya Kek Gula Hangus, datang dari bahan utama nya Gula Pasir dimana kek nya di kukus dan warna kek nya coklat gelap umpama gula nya telah hangus.

Biasa Kek Sarang Semut ni dibeli oleh ibu-ibu untuk dikongsi dengan keluarga nya kerana senang nak depat, rasa neutral diterima seluruh keluarga, dan harga berpatutan. Kek Sarang Semut (Honeycomb Cake) rupanya juga ‘simple’ dan bole dikatakan tahan lasak kerana tiada dekorasi yang mudah pecah waktu membekal.

Banyak Kek Kek yang berada di pasaran sekarang terutama nya zaman sekarang ada Ice Cream Cake. Tetapi bila ada banyak pilihan kek dan macam macam perisa, rasa kek nya bole menjadi rumit, manis, dan terlampau melibih sampai hanya bole makan sebahagian kek sahaja tak bole habis.

Kek Sarang Semut direka sebagai pilihan kek ‘simple’ / senang makan tanpa banyak pikiran atau mood. Rasa tak melibih sampai ada 30 bahan dalam kek nya, dan biasa kek ni bole habis cepat. Nak makan malam lepas makan Asam Pedas bole, tengah hari waktu kerja bole, pagi pon bole. Kek ni tak berat dan tak manis sangat walaupon isi nya gula.

Kek Sarang Semut sudah lama berada dalam sejarah Malaysia dan boleh diterima sebagai Kek Klasik Malaysia. Membuat Kek ni sangat sesuai sebagai hadiah kepada ibu bapa, nenek atuk, uncle aunty, jiran jiran, kawan baru, kawan lama, dan hadiah kepada Boss.

Kek Bonda Khalish Sarang Semut dibuat dengan rasa lembut dan gebu, tak terlalu manis dan tidak bau hanyir telur – sesuai untuk semua peringkat umur. Ramai membeli Kek ini dari Bonda Khalish sebagai hadiah kepada keluarga kerana Bonda Khalish membuat Kek ni lebih dari sedap dan tak manis, Bonda Khalish memberi penuh kasih sayang kepada setiap Kek yang dia buat dan siapkan.

Kek Sarang Semut Bonda Khalish

Boleh nampak dengan cara dia Packing Kek nya dengan baik dalam kotak dan juga siap dengan surat Terima Kasih yang bermakna lebih dari tulisan kertas. Kesuluruhan Kek Sarang Semut ini bole merasa titik peluh Bonda Khalish dari persiapan sampai di tangan customer membuat Kek ini sangat unik dibuat oleh seseorang yang dipenuhi dengan keminatan dan kesayangan kepada setiap Kek yang dibuat.

Cubalah sekarang Kek Sarang Semut Bonda Khalish di Shopee dan hadiah kan juga kepada keluarga anda!

Jom Follow

Jom Shopping

Temptation Shack

MY
Temptation Shack mencarik barang best online dan berkongsi perjumpaan kami bersama anda melalui Blog seperti ini atau melalui laman sosial kami. Follow kami sekarang untuk mendapat berita barang paling baru dan padu~

Temptation Shack juga membantu bisnes dan jenama lokal dengan memberi cerita dan makna yang berkaitan kepada pembaca dan pembeli.

Semenjak Tahun 2006, mencarik barang padu dari seluruh dunia dan berkongsi kepada rakan kita adalah keminatan kami dan kami bermisi untuk membawa produk yang berlainan kepada semua rakan yang ingin menjadi unik. 

EN
Finding Cool Stuff Online and Share Them With You!
Since 2006, Temptation Shack has been finding Awesome Stuff from all over the world to share and enjoy the benefits of Being Different.

Being Different means being innovative, creative, or just simply being efficient. The products we use reflect who we are and how we think differently to others. Our Mission is to find those products to not only solve problems but to also reflect our individuality.

At Temptation Shack, we do more than just promote good stuff we found online that are cool with benefits, we help brands grow and be better online by doing our view of storytelling that relates to buyers more than the feature of the products.